The Shrimpbar

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Toevoegen van garnalen

Het houden van garnalen

Overzetten:
Bij overzetten van de garnalen naar hun nieuwe leef omgeving, doe ik de garnalen in een klein plastiek bakje. Hierin komt water uit het transportzakje/bakje gemengd met het water waar ze in gaan leven. Dit bakje laat ik gedurende 1 a 2 uur drijven in het aquarium waar ze in gaan komen. Op deze manier kunnen ze geleiderlijk aan wennen aan de temperatuur. Ondertussen voeg ik telkens een klein beetje water in het bakje toe, zodat ze aan de nieuwe waterwaardes kunnen wennen.

Toevoegen van een nieuwe bloedlijn:
Bij het toevoegen van een nieuwe bloedlijn bij bijvoorbeeld crystal reds, moet men voorzichtig zijn. De ene groep kan een virus of bacterie bij zich dragen waar de andere groep niet tegen kan. Zo kan een hele populatie uitsterven. Het beste kan bij het toevoegen van een nieuwe groep een of twee tabletjes Furanol bijgevoegd worden. Furanol is een antibiotica en bij te veel gebruik kunnen garnalen resistent worden hiervoor.

Kruizingen:
Ik houd de meeste garnalen per soort in verschillende bakken. Dit doe ik om kruizingen te voorkomen. Er zijn namelijk bepaalde garnalen die met elkaar kruizen en daardoor lelijke (maar door uitselectie ook soms hele mooie garnalen) uit voort kunnen komen. Als er twee groepen bij elkaar gezet gaan worden die niet kruizen, kan het voorkomen dat de ene groep niet meer kweekt omdat de andere groep de overhand neemt en daardoor de kweek van de ene groep onderdrukt. Bij de beschrijving van de garnalen heb ik per soort erbij vermeldt waar ze mee kruizen.  


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu