The Shrimpbar

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Benibachi Pure Red Line Red Bee

Garnalen/Shrimps > Caridina > Caridina Cantonensis > Crystal > Pure red line

Sinds december 2013 heb ik een groepje Pure red line Red Bee grnalen gekocht. Het is duitse nakweek, maar deze lijn is afkomstig van de japanse kweker Benibachi. Deze kweker heeft door uitselectie topdieren weten te kweken. De wit en rood dekking is heel goed. Naarmate ze ouder worden, behoren ze meer dekkend wit aandeel te krijgen in tegen stelling tot de "gewone" Red Bee/Crystal red (waarbij bij het ouder worden het wit aandeel vervaagd). Pure red line staat voor nakweek wat alleen gekweekt is uit Red Bee's. Geen snow whites zijn toegevoegd om het wit aandeel te verbeteren. Tevens is deze garnaal niet gemengd met crystal blacks. Hier komen ook raszuivere Red Bee's uit.
Ze zijn heel jong, klein binnengekomen. Het voordeel hiervan is: ze kunnen zich vaak makkelijker aanpassen aan hun nieuwe leefomgeving.

Temperatuur: 22 graden
Dennerle Scaper tank 50 liter:
PH: (gemeten met Ph-pen): 7.0
GH: (gemeten met druppeltest): 6
KH: (gemeten met druppeltest): 0-1
NO2: 0
Geleidbaarheid: 480 microsiemens
Bodemgrond: Dennerle Scapers soil
Kruizen met: alle andere garnalen van de Caridina Cantonensis familie.
In kweek: ja
Voer: Shrimpking Complete, Crusta gran, Novo Prawn, elzenproppen, amandelbladeren, garnalen sticks etc.
Ervaring: Mooie garnaal. De wit en rood dekking is fantastisch van deze garnaal. Dit zijn de eerste crystal red garnalen die qua dekking aan mijn criterium voldoen. De pootjes en neus is bij sommigen rood of wit.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu