The Shrimpbar

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Desmocaris Trispinosa (Afrikaanse zweefgarnaal)

Garnalen/Shrimps > Desmocaris Trispinosa

De afrikaanse zweefgarnaal is een heel fascinerend garnaaltje. Nouja garnaaltje kun je het eigenlijk niet noemen. Deze zijn wat groter dan de (neo/para) caridina soorten. Ze zijn transparant van kleur met een streep patroon. Ze verdienen niet de schoonheidsprijs, maar het gedrag van deze dieren is heel erg leuk. Ze kunnen in de bak zweven. De zwempoten kunnen ze horizontaal en verticaal bewegen, waardoor ze dus kunnen zweven. Met hun veelst te grote ogen staren ze je aan als je voor het aquarium staat. Deze garnaal heb ik sinds eind maart 2012 in mijn bestand. Ik ben met 10 garnalen begonnen. Na een tijdje begonnen de eersten zwanger te raken. De eieren zijn vrij groot en er zitten een paar eitjes onder de buik van moeder garnaal. Op dit moment (augustus 2012) zie ik er nog 5 zwanger tussen lopen en 2 jonge zweefgarnaaltjes. Deze zijn een stuk kleiner dan de ouders, maar al wel groot in verhouding tot de caridina jongen. Ze zweven vrolijk mee met de ouders.
Ze leven bij mij samen met de citroengarnaal. Voorheen hield ik ze samen met het kleinst levendbarend visje de neoheterandria Elegans, maar deze heb ik weg gedaan en ik merk dat de afrikanen zich meer laten zien.
In eerste instantie had ik ze op zwart grind zitten, maar ik heb ergens gelezen dat ze een lage Ph nodig hebben, maar wel wat harder water. Nu zweven ze bij mij op een akadama bodem.

Temperatuur: 25 graden
PH: (gemeten met Sera Quick test strips): 7.2
GH: (gemeten met Sera Quick test strips): 10
KH: (gemeten met Sera Quick test strips): 3-6
Bodemgrond: zwart grind, later op akadama
In kweek: ja
Voer: Dennerle Crusta Gran, Novo Prawn, catappa bladeren, garnalen sticks, brandnetelbladeren.
Ervaring: Hele leuke garnaal en ik betrap mezelf erop dat ik veel voor deze bak zit te kijken.  Kweken wel lastig. Ik heb maar 2 nakweken kunnen spotten.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu