The Shrimpbar

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Super crystal red

Garnalen/Shrimps > Caridina > Caridina Cantonensis > Crystal

De super crystal red heeft meer rood dan wit. Ze zijn intensief (nagellak) rood met een of een paar dunne witte bandjes. Sommigen hebben alleen witte stippen op de staart en bij de kop. Veel wordt er gekweekt op zoveel mogelijk wit en een klein beetje rood (of zwart), maar bij deze is het net andersom. Het is een mooie kleurrijke garnaal.
Deze garnaal heb ik sinds december 2012 bij mij in de bakken zwemmen. Ik heb er 15 gekocht van iemand in Duitsland vlakbij Keulen. Het is de super crystal red van de "Keulse kweeklijn".
Een half jaar verder (nu juni 2013) heb ik er 8 over. Een is zwanger geweest. Uiteindelijk heb ik 2 jongen gespot met wel een super crystal red tekening, maar later niet weer gespot. Helaas hebben deze het niet overleeft. Nu zie ik weer een vrouwtje zwanger. Hopelijk komen er veel jongen van en blijven er veel leven. In juni heb een groep crystal reds erbij gekocht. Deze heb ik in een andere bak gedaan. Ze komen qua kleur en tekening heel erg in de richting van de SCR die ik al heb, alleen bij deze groep moet je blijven selecteren. Ik heb beide groepen apart gehouden om te kijken hoe stabiel de nakweek is. Ik ben namelijk heel erg benieuwd of het inderdaad zo is dat bij de SCR ook alleen maar SCR als nakweek uitkomt wat de duitse kweker beweert waarvan ik ze gekocht heb.

September 2013: De crystal red groep die ik in juni erbij gekocht heb, is geen stabiele SCR groep. Hier kwamen alleen crystal red met bandjes uit. Deze groep heb ik inmiddels niet meer. De SCR die ik in december heb gekocht van iemand uit Duitsland doet het nu super. Ik heb ze overgezet van een gewone akadama bodem naar ADA soil en ik tel veel jongen. Inmiddels is de tweede lichting geboren en het vrouwtje weer zwanger. De nakweek hebben allemaal een SCR tekening. Veel rood, weinig wit. Er zit geen een tussen met bandjes.

De bovenste foto is gemaakt door Chris Lukhaup van een van mijn Super Crystal Reds.

PH: (gemeten met Sera Quick test strips): 6.4
GH: (gemeten met Sera Quick test strips): 10
KH: (gemeten met Sera Quick test strips): 0-3
Bodemgrond: Akadama, ADA soil
Kruizen met: alle andere garnalen van de Caridina Cantonensis familie.
In kweek: ja
Voer: Shrimpking Complete, Dennerle Crusta Gran, Novo Prawn, garnalen sticks, brandnetelbladeren, catappa bladeren.
Ervaring: Een mooie, kleurrijke garnaal. Niet makkelijk te houden en te kweken.
Afgelopen zomer 2014 hebben ze goed gekweekt. De jongen groeien langzaam.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu