The Shrimpbar

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Project 2: Aura Blue x Taiwanners (panda en blue bolt)

Crossbreeding > Project 2: Aura Blue x Taiwan bee (Panda en Blue Bolt)

Nu ben ik begonnen met een nieuw project. Ik heb (hopelijk) vier vrouwtjes van de Aura blue garnalen samen gezet met (hopelijk) drie mannetjes van de taiwan groep (twee panda's en een blue bolt).
Beide groepen zijn caridina cantonensis. Hopelijk komen er hier hele mooie exemplaren uit en zijn ze niet steriel.
Het is een succesvol project. Ik heb hier veel nakweek uitgekregen en verschillende groepen ondertussen apart gezet. Zo heb ik een blauwe, een witte en een rode lijn apart gezet. Foto's zijn te zien in het subgedeelte.

Temperatuur: 22 graden
PH: (gemeten met Ph-pen): 6.8
GH: (gemeten met druppeltest): 5
KH: (gemeten met druppeltest): 0
Bodemgrond: ADA soil
Kruizen met: alle andere garnalen van de Caridina Cantonensis familie.
In kweek: ja
Voer: Shrimpking Complete, Crusta gran, Novo Prawn, elzenproppen, amandelbladeren, garnalen sticks etc.
Ervaring: Nog geen nakweek, dus nog niet te beoordelen. Ik verwacht dat de eerste worp nog niet zo spectaculair is. Pas een aantal generaties later kun je er wat van zeggen.
Project: net opgestart, ik kan er nog niks over zeggen.

24 september heb ik een zwanger Aura blue vrouwtje gespot. Alleen ik heb er ook een twijfelachtige Aura blue eruit gehaald. Ik twijfelde of dit nu een mannetje of vrouwtje was. Als het inderdaad een mannetje was, hoop ik toch niet dat hij haar bevrucht heeft. We zullen het over een paar weken zien. Een vrouwtje is overleden. Ik denk door de ouderdom, ze was vrij groot. Ik heb een nieuw vrouwtje erbij gezet. Op 17 oktober 2013 heb nog een zwanger Aura blue vrouwtje gespot. Nu weet ik zeker dat het van een taiwanner mannetje komt.
De eerste jongen zijn geboren. Op foto links onder is een jong van 1 week oud te zien. Ze zijn wat rood/bruin gekleurd en witte pigment stipjes/streepjes op de rug.

In juli 2014 heb ik een aantal zwangere Auratai's gespot. Wie de vader is kan ik niet zeggen aangezien de ouders er ook nog tussen lopen. Fijn om te weten dat de Auratai's niet steriel zijn. Ik ben heel erg benieuwd hoe de F1 of R1 eruit gaat zien.

De foto direct onder de tekst is een F2 of R1. R betekend "Ruckkreuzen" vertaalt: terug kruizen. Ik heb een panda vrouwtje ertussen gehad  (ik had haar gezien als een mannetje toen ze nog jong was). Zij is zwanger geraakt en waarschijnlijk gezien de tekening is dit een R1.

Links onder is een van de moeders "Aura Blue" en rechts onder twee van de vaders "Panda" en "Blue bolt" te zien.
De foto's daaronder zijn F1tjes.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu