The Shrimpbar

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Aura Blue

Garnalen/Shrimps > Caridina > Caridina Serrata

De Aura Blue garnalen heb ik sinds eind maart 2012 in mijn bakken zwemmen. Dit is een knal blauw garnaaltje. Het is familie van de caridina cantonensis. In Nederland wordt dit de blauwe vlekjesgarnaal genoemd.
In Duitsland worden dit ook wel de blauwe Tüpfelgarnelen genoemd. Alleen de Aura blue is veel dieper blauw. Deze garnaal moet niet verward worden met de blauwe tijgergarnaal. Het is wel familie van elkaar, maar de Aura Blue is echt een hele andere variant. De blauwe tijger garnaal hebben donkere strepen over het lichaam. De Aura blue hebben allemaal kleine stipjes over het hele lichaam.

De Aura blue's heb ik verdeelt in 2 bakken:
Temperatuur: rond de 24 graden.
PH: (gemeten met PH pen): Bak 1: 7.4 Bak 2: 6.9
GH: (gemeten met druppeltest): Bak 1: 30 Bak 2: 11
KH: (gemeten met druppeltest):
Bodemgrond: Akadama
Kruizen met: alle andere garnalen van de Caridina Cantonensis/serrata familie.
In kweek: ja
Voer: Dennerle crusta gran (baby), Novo Prawn, garnalen stick, gedroogde brandnetelbladeren, catappa bladeren, elzenproppen.  
Ervaring: Een hele mooie blauwe garnaal. Er lopen inmiddels wat nakweekjes rond, de ene wel blauwer dan de andere. Ze kweken makkelijk. Het klinkt gek, maar in de bak met de extreem hoge Gh kweken deze garnalen het beste. Ook vind ik de garnalen blauwer in deze bak. Om deze reden wil ik dus ook niks aan deze waarde veranderen.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu