The Shrimpbar

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Caridina Trifasciata

Garnalen/Shrimps > Caridina > Caridina Trifasciata

Kort heb ik ook de Caridina Trifasciata gehad. Deze heb ik sinds september 2012. De Caridina Trifasciata is een niet zo'n bekend garnaaltje. Hij wordt gevonden in Hong Kong. Ze hebben karakteristiek 3 dunne banden over een transparant lichaam. De nakweken kunnen verschillende tekeningen hebben en verschillende kleuren. Ik heb er 15 gekocht en nu maar hopen dat ze kweken willen.
Helaas na 1 dag heb ik 4 dode garnalen eruit gehaald, vervolgens na 2 dagen heb ik er nog eens 2 uitgehaald. Erg jammer. Ik heb de temperatuur opgeschroeft. Het was 20 graden in de bak. Op zich niet koud, maar mogelijk hebben ze warmer nodig. Tevens heb ik een tablet Furanol toegevoegd. Bij het overzetten heb ik telkens een beetje water in het transport bakje gedaan. De garnalen ongeveer 2 uur over laten wennen en vervolgens het bakje in het aquarium laten drijven zodat ze aan de temperatuur kunnen wennen. Het blijkt dat deze garnaal zacht en vrij zuur water nodig heeft om te kweken. Tevens wordt er vermeldt dat er van de nakweek veel overlijden. Wat de reden daarvan is, is er niet bijvermeld. Ik ben begonnen om de Ph wat lager te krijgen door een Ph velagende middel te gebruiken. Dit is eikenbladextract. Hopelijk overleefd de rest en willen ze voor nakweek zorgen. Helaas heeft dit niet mogen baten en de hele groep is uitgestorven.

Met de tweede groep die ik nu heb gaat het een stuk beter. Ik heb geen uitval gezien, maar ik tel ze nooit alle 15 tegelijk.
Ze leven nu bij mij op een akadama bodem en een PH van 6.6.

Sinds juli 2013 heb ik 2 zwangere dames gespot. Sinds augstus 2013 ook jongen gespot. Deze zijn bij de geboorte transparant, zonder duidelijk zichtbare tekening. Na 2 weken begin je wat tekening te zien.

Temperatuur: rond de 22 graden
PH: (gemeten met constante ph meter) tussen de 6,7 en de 7.0
PH: (gemeten met Sera Quick test strips): 6.4
GH: (gemeten met Sera Quick test strips): 10-16
KH: (gemeten met Sera Quick test strips): 0-3
Bodemgrond: Akadama
In kweek: nee
Voer: Dennerle Crusta Gran, Novo Prawn, garnalen sticks, brandnetelbladeren, catappa bladeren.
Ervaring: Erg mooi, maar lastig te houden. De tweede groep gaat een stuk beter.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu