The Shrimpbar

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Project 4: Uitgeselecteerde blauwe tijgers x crystal red/black met taiwan bee gen

Crossbreeding

Het blijft toch kriebelen om toch zelf eigen Tibee's te kweken. Ik kom zulke mooie exemplaren tegen. Dan kan ik ze wel kopen, maar ik zou het zo leuk vinden als het me lukt om zelf mijn eigen Tibee lijn op te zetten.

Ik heb heb een groepje jonge uitgeselecteerde blauwe tijgers gekocht en deze wil ik gaan kruizen met de crystal red/blacks met taiwan bee gen. Dit zijn nog jonge dieren waarvan het geslacht nog niet bekend is. In verband met het gebrek aan bakken heb ik van de tijgers verschillende geslachten lopen en hopelijk van de crystal red/black een geslacht (vrouwtjes), mocht er een crystal zwanger zijn dan weet ik zeker dat het mannetje een tijger is. Andersom ook, mocht er een tijger vrouwtje zwanger zijn, dan weet ik ook zeker dat dit van een tijger mannetje is.

Temperatuur: 22 graden
PH (gemeten met Ph pen): 7.4
GH: (gemeten met druppeltest): 18
KH:
Bodemgrond: akadama (wat ouder)
In kweek: nee
Voer: Crusta gran, elzenproppen, amandelbladeren, garnalen sticks etc.
Ervaring: Nog geen nakweek, dus nog niet te beoordelen. Ik verwacht dat de eerste worp nog niet zo spectaculair is. Pas na een aantal generaties later, kun je er wat van zeggen.
Project: net opgestart, ik kan er nog niks over zeggen. De deiren hebben het niet overleefd. Dit project start ik niet weer opnieuw op.

Begin 2014 heb ik er enkele Taiwan bee's bij gezet. Hopelijk komen er als nakweek ook enkele Taitibee's uit.
Dit project is helaaas mislukt. Deze wordt niet weer opnieuw opgestart.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu