The Shrimpbar

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Caridina Dennerli (Kardinaal Garnaal)

Garnalen/Shrimps > Caridina > Caridina Sulawesie

Een hele mooie garnaal. Wat het zo bijzonder maakt aan deze garnaal, je ziet eerst de witte pootjes en daarna de robijn rode garnaal met kleine witte stipjes. Ik heb de bak schamel ingericht met alleen een aantal stenen en een enkele mosbal. Deze garnaal vergt wel meer aandacht dan andere garnalen. Ik ververs 2 keer per week het water en ik voer ze gericht en dit 2 keer per dag. Deze groep is ook nakweek uit Nederlands leidingwater en zijn dus wat sterker. Ik heb eerder groepen gehad, alleen deze hebben het niet overleefd. Het was toen bekend dat ze weinig aten en weinig gevoerd moesten worden. Dit blijkt achteraf niet goed te zijn geweest. Destijds ben ik begonnen met wildvang, wat lastiger te houden is. De huidige groep leven bij mij samen met Faunus sp. slakken.
Deze garnalen komen uit Indonesie, Sulawesie en leven in het Matanomeer (Malili-meren systeem)

Temperatuur: rond de 26 graden
PH: (gemeten met Sera Quick test strips): 7.2
GH: (gemeten met Sera Quick test strips): 10
KH: (gemeten met Sera Quick test strips): 3-6
Bodemgrond: zwart grind
Kruizen met: Caridina Holthuisi (C. Holthuisi leven ook in het Matanomeer. Natuurlijke kruizingen zouden ook voor kunnen komen).
In kweek: nee
Voer: Dennerle crusta gran, Novo prawn, gedroogde brandnetelbladeren, catappabladeren etc.
Ervaring: Dit is geen beginners garnaal. Het vergt wel wat onderhoudt.  Ik ververs met gewoon Hengelo's leidingwater. Door 2 keer per week te verversen en 2 maal daags te voeren, kweken ze goed bij mij.
De kardinaaltjes zijn wat schuwer. Naarmate de groep groter wordt laten ze zich wat meer zien. Het is echt een groepsdier.Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu