The Shrimpbar

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Sp. Mustang

Garnalen/Shrimps > Paracaridina

Sinds juli 2013 heb ik de Paracaridina sp. Mustang. Deze wordt ook wel de Koevlekgarnaal (Kuhfleckengarnele) of Ponygarnaal genoemd. Dit hommeltje wordt gevonden in koele beekjes in China.
Ik vind ze wat grilliger, onregelmatiger getekend dan de Super Princess bee. Ze hebben ook minder wit. De tekening per garnaal kan behoorlijk varieren. Het zijn actieve zwemmers. Je ziet er altijd wel een zitten of zwemmen. De foto's zijn gemaakt toen ze net in de bak zwommen. Een zwangere heeft hij erbij gedaan, tot nu toe heeft ze nog steeds de eitjes. Ik ben benieuwd hoeveel er hier van over blijven.
Ik heb ze 2 uur overgewend en telkens tussendoor een beetje water van hun nieuwe verblijfplaats toegevoegd. Ze komen uit vrij zacht water (GH 3). Ik heb al het water waar ze in vervoerd zijn bij de bak ingedaan.
Een keer een paar jongen gespot, maar hoogst waarschijnlijk hebben ze het niet overleeft. Dit zijn ook jongen uit de zwangere garnaal die ik erbij gekregen heb. Deze zijn vanaf het begin al getekent (zwarte bandjes).

Temperatuur: 22 graden
PH: (gemeten met Ph-pen): 7.3
GH: (gemeten met druppeltest): 8
KH: (gemeten met druppeltest):
Bodemgrond: Akadama
In kweek: nee
Voer: Dennerle Crusta Gran, Novo Prawn, garnalen sticks, catappa bladeren, brandnetelbladeren, elzenproppen.
Ervaring:


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu