The Shrimpbar

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Krabben

Krabben/Crabs

Ook heb ik een aantal krabben soorten gehad. Op dit moment heb ik geen krabben meer. Het zijn leuke dieren. Soms wel erg schuw.
De micro thai crab bijvoorbeeld zijn hele kleine krabbetjes, het zijn net spinnetjes, ze laten zich weinig zien.

Tevens heb ik vampier krabbetjes  (geosesarma sp. Vampier) gehad. Deze zijn mooi getekend, maar ik heb geleerd dat je ze niet in een al te grote bak moet houden als je ze nog wilt blijven zien. Ik heb hier een aantal jongen van gehad.
De mandarijnkrabbetjes (geosesarma notophorum) zijn net zo groot als de vampierkrab. Deze hield ik in een vrij klein bakje en dan zag je ze tenminste. Deze zijn mooi mandarijn oranje van kleur met gele oogjes. Een keer heb ik een zwangere gehad, maar helaas geen jongen. Erg jammer, ik wilde dat wel eens meemaken. Het blijkt dat de jongen nog een tijdje op de rug van de moeder blijven.
De vampierkrabbetjes en de mandarijnkrabbetjes hield ik in een paludarium. Een droog gedeelte met een klein water poeltje.

Twee grotere krabben soorten heb ik gehad. De vuurkrab (Holthuisana lipkei) en de red panther crab (Parathelphusa Ferruginea). Deze twee grotere soorten zijn aquatisch levende krabben, maar ik zorgde altijd wel voor een droog gedeelte. Dit deed ik door wat stenen op elkaar te stapelen zodat ze ook boven water konden als ze dat wilden. Het waren vreedzame soorten, vooral de vuurkrab. De vuurkrab heb ik niet lang in leven kunnen houden en geen nakweek van gehad. De Red panther crab heb ik wat langer in leven kunnen houden, maar geen nakweek van gehad.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu